Gusht 30, 2024

Δράση του ομίλου AtriumHotels & Resorts με το ΤΜΣ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Share:

Ο Όμιλος Atrium Hotels & Resorts, παραμένοντας αφοσιωμένος στην περιβαλλοντική υπευθυνότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη, πραγματοποίησε την ετήσια δράση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Τμήμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του ομίλου για τη μείωση του «Ατομικού Αποτυπώματος Άνθρακα» και την ευαισθητοποίηση των επόμενων γενεών σε ζητήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και βιώσιμης ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις πρακτικές περιβαλλοντικής διαχείρισης που εφαρμόζει ο όμιλος στις ξενοδοχειακές του μονάδες. Η εκπαίδευση επικεντρώθηκε σε όλες τις πτυχές της λειτουργίας των ξενοδοχείων, όπως η ενεργειακή αποδοτικότητα, η διαχείριση απορριμμάτων, η ορθολογική χρήση υδάτινων πόρων, η μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, η κοινωνική ευαισθητοποίηση και η έμπρακτη προστασία του περιβάλλοντος. Οι φοιτητές παρακολούθησαν πώς αυτές οι πρακτικές συμμορφώνονται με τα υψηλά πιστοποιημένα πρότυπα που ακολουθεί ο όμιλος, όπως το ISO 14001 και το Green Key, καθώς και πώς τελικά συμβάλλουν στη συνολική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του ομίλου.

Κορύφωση της δράσης αποτελεί κάθε χρόνο η υλοποίηση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος υψηλού επιπέδου, το οποίο βασίζεται στην ετήσια περιβαλλοντική εκπαίδευση των εργαζομένων του ομίλου. Μέσω αυτού του προγράμματος, οι φοιτητές εκπαιδεύονται στις τελευταίες εξελίξεις και βέλτιστες πρακτικές της περιβαλλοντικής διαχείρισης, λαμβάνοντας πολύτιμες γνώσεις και ερεθίσματα που μπορούν να αξιοποιήσουν τόσο στις σπουδές τους όσο και στη μελλοντική τους επαγγελματική πορεία.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, το τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου του ομίλου Atrium Hotels & Resorts προσφέρει από φέτος στους φοιτητές πρόσβαση σε επιστημονικές πηγές και υλικό, ενισχύοντας τη σύνδεση της ακαδημαϊκής έρευνας με την πράξη. Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει στη στήριξη των ακαδημαϊκών τους αναζητήσεων, ενώ παράλληλα τους εξοπλίζει με τα απαραίτητα εργαλεία για την παραγωγή εργασιών που συνδέονται άμεσα με τις πραγματικές ανάγκες και προκλήσεις της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Η δράση αυτή αποτελεί ακόμα ένα βήμα στην ολιστική προσέγγιση του ομίλου Atrium Hotels & Resorts προς την αειφορία, ενισχύοντας τη φήμη του ως ηγέτη στη βιώσιμη διαχείριση και στην παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας υψηλής ποιότητας. Μέσω αυτών των πρωτοβουλιών, ο όμιλος αποδεικνύει ότι η επιχειρηματική επιτυχία μπορεί να επιτευχθεί παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος και την υποστήριξη της κοινωνικής ευημερίας, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για τις επόμενες γενεές.

Print Friendly, PDF & Email
chevron-down @media print { @page { margin: 5mm !important; } } @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; font-size: 0.8em !important; line-height: normal !important; } #printfriendly #pf-title { display: none !important; } #printfriendly #pf-src { display: none !important; } #printfriendly h2{ font-size: 1.4em !important; } #printfriendly h3{ font-size: 1.3em !important; } #printfriendly h4{ font-size: 1.1em !important; } #printfriendly p{ line-height: 1em !important; margin: 2px !important; }