септември 26, 2024

Forest Ambassador η Esperia Group, σε πυρόπληκτο δάσος της Ρόδου

Share:

Σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση "Για τη Φύση", η Esperia Group έχει «υιοθετήσει» 100 στρέμματα από το πυρόπληκτο δάσος στην περιοχή Λάρδου-Γαδουρά, με τη δέσμευση να παραμείνει Πρέσβης του Δάσους για 10 χρόνια.

Το πρόγραμμα εξασφαλίζει:

  • Την αναδάσωση της καμένης περιοχής με φύτευση 30 νέων δέντρων κάθε χρόνο, προστατεύοντάς τα από την ανεξέλεγκτη βόσκηση και τηρώντας κανονισμούς δασονομίας για το τακτικό κλάδεμά τους.
  • Την φροντίδα της φυσικής βλάστησης και την προστασία της από την ανεξέλεγκτη βόσκηση.
  • Τον συνεχή καθαρισμό των απορριμμάτων και άλλων παραγόντων που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιές κατά τη διάρκεια θερμών καιρικών συνθηκών, στην καθορισμένη περιοχή.

Η αποστολή μας είναι να αναδασώσουμε την περιοχή, να αναδείξουμε την φυσική ομορφιά της, να δημιουργήσουμε αντιπυρικές ζώνες προστασίας και να σχεδιάσουμε μονοπάτια περιπάτου, φέρνοντας επισκέπτες και κατοίκους πιο κοντά στην χλωρίδα και πανίδα του Νότιου Αιγαίου.

Η Esperia Group, πιστή στη δέσμευσή της για βιωσιμότητα, συνεχίζει να στηρίζει δράσεις που ενισχύουν την αρμονική συνύπαρξη του τουρισμού με το φυσικό περιβάλλον. Με έμφαση στην οικολογική συνείδηση, η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα ακόμα βήμα για έναν πιο πράσινο και βιώσιμο πλανήτη.

Print Friendly, PDF & Email
chevron-down @media print { @page { margin: 5mm !important; } } @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; font-size: 0.8em !important; line-height: normal !important; } #printfriendly #pf-title { display: none !important; } #printfriendly #pf-src { display: none !important; } #printfriendly h2{ font-size: 1.4em !important; } #printfriendly h3{ font-size: 1.3em !important; } #printfriendly h4{ font-size: 1.1em !important; } #printfriendly p{ line-height: 1em !important; margin: 2px !important; }