Βραβεύτηκαν τα υπέροχα ξενοδοχεία μας

10-05-2014

Οι τουριστικοί πράκτορες ζήτησαν επιτάχυνση των ανοιχτών έργων

Ρεπορτάζ Λίζα Γ. Τσοπανάκη
lizatsopanaki@rodiaki.gr


Μια ακόμη επιτυχημένη εκδήλωση των βραβείων Blue Award που διοργανώνει ο τουριστικός οργανισμός Tui Nordic πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στο ξενοδοχείο “Rodos Palace” όπου βραβεύθηκαν ξενοδοχεία σύμφωνα με τις βαθμολογίες των πελατών τους. 

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ιδιοκτήτες και διευθυντές συνεργαζόμενων με την Tui ξενοδοχείων, ανώτερα στελέχη της Tui Nordic και της Tui Hellas που βρέθηκαν στη Ρόδο αλλά και εκπρόσωποι της  Τui Nordic και της Tui Hellas της Ρόδου όπως ο Product Manager κ. Stephen Hansen, η Finance Director κ. Ewa Burhe Gidlof, η Destination Manager κ. Sadie Brown, ο διευθυντής Νοτιοανατολικού Αιγαίου κ. Μάνος Δουλγέρης κ.α. καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων όπως η αντιπεριφερειάρχης κ. Λίτσα Φτακλάκη,

ο διευθυντής των ξενοδόχων κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Μπάμπης Παλογιαννίδης, η διευθύντρια της διεύθυνσης τουρισμού του δήμου Ρόδου κ. Βεατρίκη Σέρβου κ.ά.  
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Hansen πραγματοποίησε μια εκτενή αναφορά σχετικά με τη δραστηριοποίηση της εταιρείας στη Ρόδο αλλά και σε σχέση με άλλους προορισμούς, ενώ αναφέρθηκε και στο στόχο για το έτος 2015 για την εταιρεία.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Hansen τα τελευταία 6 χρόνια η Tui Nordic έχει μια πολύ σημαντική δράση στη Ρόδο, καταφέρνοντας μάλιστα από τους 61.000 τουρίστες που ήρθαν στο νησί το 2009 να φθάσει τους 115.000 για τη φετινή χρονιά με μια σταθερά ανοδική πορεία, ενώ για το 2015 ο στόχος είναι να αγγίξει τους 121.000 τουρίστες. 

Μιλώντας στους παρευρισκόμενους, ο κ. Hansen τόνισε πως θα πρέπει να εστιαστούν στις εντυπώσεις των πελατών αναφέροντας πως ο στόχος είναι οι πελάτες τους να προτείνουν τόσο την εταιρεία όσο και τη Ρόδο, όταν επιστρέψουν από τις διακοπές τους. Ο κ. Hansen έκανε εκτενή αναφορά και στο διαδίκτυο, μέσω του οποίου πλέον γίνονται πάρα πολλές κρατήσεις. 

Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί πως το νησί μας, βρίσκεται τέταρτο στη σειρά των δέκα πρώτων προορισμών που επιλέγουν οι Σκανδιναβοί μέσω του τουριστικού πρακτορείου Tui, αφού πρώτος προορισμός φαίνεται να είναι η Αττάλεια της Τουρκίας, δεύτερος η Μαγιόρκα, και έπειτα η Κρήτη.

Σε ότι αφορά δε τους Σκανδιναβούς που επισκέπτονται το νησί μας, το μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας φαίνεται πως το έχει η Tui Nordic με 33%. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το γεγονός ότι συνολικά η Ελλάδα αποτελεί τον πρώτο προορισμό στις προτιμήσεις των Σκανδιναβών.

Ο κ. Hansen μιλώντας για τη Ρόδο, αναφορικά με τα έργα που πραγματοποιούνται, έδειξε ενθουσιασμένος με το ξύλινο πεζοδρόμιο που βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο έξω από την περιοχή της Κολώνας αλλά και με το πεζοδρόμιο που δημιουργήθηκε σε κομμάτι της Ρόδου-Καλλιθέας. Ωστόσο, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τα έργα της Ρόδου- Λίνδου που για μια ακόμη χρονιά δυσκολεύουν τους τουρίστες. 

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ BLUE AWARD
Με ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες πήραν τα βραβεία Blue Award τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με την Tui Nordic. Αμέσως μετά την παρουσίαση και τον «απολογισμό» της χρονιάς, παραδόθηκαν τα βραβεία “Blue Award” για τη χρονιά που μας πέρασε τα οποία απονέμονται βάσει βαθμολογίας των ίδιων των πελατών στα ξενοδοχεία. 

Τα βραβεία αφορούσαν ξενοδοχεία 3ων, 4ων και 5 αστέρων (Χρυσό, Ασημένιο και Χάλκινο για κάθε κατηγορία ξενοδοχείου) αλλά και ειδικά βραβεία που απονέμονται σε κατηγορίες όπως καλύτερη παρουσίαση, καλύτερη εξυπηρέτηση, πιο καθαρό ξενοδοχείο κ.λπ. ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως αρκετά ήταν τα ξενοδοχεία που έλαβαν ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες.

Μάλιστα, θα πρέπει να σημειωθεί πως για μια ακόμη φορά το ξενοδοχείο Lindos Blu «σάρωσε» τα βραβεία αφού πήρε το χρυσό βραβείο με βαθμολογία 9,65, το βραβείο του πιο καθαρού ξενοδοχείου και της καλύτερης εξυπηρέτησης προσωπικού. 

Ξενοδοχεία 2 αστέρων
Gold: Pearl (7,69)
Silver: Palmasol (7,61)
Bronze: Alexandra (7,56)

Ξενοδοχεία 3ων αστέρων
Gold: Anapolis Inn (9,30)
Silver: Cactus (8,19)
Bronze: Ibiscus (8,15)

Ξενοδοχεία 4ων αστέρων 
Gold: Lindos Mare (9,30)
Silver: Kalithea Horizon Royal (9,20)
Bronze: Dionysos (8,54)

Ξενοδοχεία 5 αστέρων
Gold: Lindos Blu (9,65)
Silver: Elysium Resort & Spa (9,33)
Bronze: Atrium Platinum Resort & Spa (9,14)

Best Cleaning 
Lindos Blu (9,83)

Best Hotel Staff Service 
Lindos Blu (9,91)

Best NPS (Best Net Promoter Score)
Atlantica Aegean Park 

Πηγή : Βραβεύτηκαν τα υπέροχα ξενοδοχεία μας | Rodiaki.gr http://www.rodiaki.gr/article/277772/brabeythkan-ta-yperoxa-xenodoxeia-mas#ixzz36uk37Yyu 
Follow us: @irodiaki on Twitter | efimeridarodiaki on Facebook

Βραβεύτηκαν τα υπέροχα ξενοδοχεία μαςΒραβεύτηκαν τα υπέροχα ξενοδοχεία μαςΒραβεύτηκαν τα υπέροχα ξενοδοχεία μαςΒραβεύτηκαν τα υπέροχα ξενοδοχεία μας
ΔΩΣΤΕ ΟΝΟΜΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΠΛΑΝΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

04-10-2018

3ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού

3ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού Ρόδος, 20 & 21 Οκτωβρίου 2018 Μεταξύ των ομιλητών θα είναι εκπρόσωποι σημαντικών γραφείων με παγκόσμια δράση στον χώρο του Τουρισμού...

 

16-10-2017

2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το 2ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 21 και 22 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο Rodos Palace.

 

31-08-2016

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου για το θάνατο του Κώστα Μήτση

Στο άκουσμα του θανάτου του εξέχοντος μέλους της ξενοδοχειακής οικογένειας Κώστα Μήτση, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. της Ένωσης...

 
TESTIMONIALS

ΡΟΔΟΣ. ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ!

Το ωραιότερο νησί του κόσμου

Γιώργος Ζεμπίλης
 
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
ΧΟΡΗΓΟΙ