Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου με πρωτοβουλία του Προέδρου της Αντώνη Καμπουράκη κρατά ανοιχτά τα Γραφεία Πληροφοριών του Δήμου Ρόδου

08-07-2014

Για ακόμη μια φορά η ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως αυτή εκφράζεται στο πρόσωπο του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, έρχεται να καλύψει τα πολλά και σημαντικά  ελλείμματα της δημόσιας διοίκησης και εν προκειμένω του Δήμου Ρόδου, προσλαμβάνοντας και μισθοδοτώντας τους υπαλλήλους των γραφείων πληροφοριών του νησιού.  

Έτσι χιλιάδες είναι πλέον οι τουρίστες που συρρέουν καθημερινά στα Γραφεία Πληροφοριών του Δήμου Ρόδου που λειτουργούν στη Νέα Αγορά, τη Μεσαιωνική Πόλη, το Τουριστικό Λιμάνι της Ρόδου, το Φαληράκι και τη Λίνδο.

Τουρίστες από όλες τις χώρες της γης τα επισκέπτονται προκειμένου να πάρουν πληροφορίες που διευκολύνουν την παραμονή και την περιήγησή τους στο πανέμορφο νησί.

Τα Γραφεία Πληροφοριών του Δήμου Ρόδου παρέχουν μεταξύ άλλων καθημερινά στους επισκέπτες τους χρηστικές πληροφορίες για τα μουσεία και τα μνημεία που μπορούν να επισκεφθούν στη Μεσαιωνική Πόλη και στην πόλη της Ρόδου, για τις αξιόλογες διαδρομές (περιπατητικές διαδρομές) που διατίθενται στη Ρόδο

(οικολογικές, πολιτιστικές, θρησκευτικές και άλλες), για τους παραδοσιακούς οικισμούς, τις παραλίες, για θέματα που αφορούν τη συγκοινωνία (δρομολόγια λεωφορείων, πλοίων και άλλα), για τα ωράρια λειτουργίας των μουσείων, τις εκθέσεις, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα καταστήματα, τις λαϊκές αγορές και άλλα, για τις πολιτιστικές και τις θρησκευτικές εκδηλώσεις που γίνονται στην ύπαιθρο και στην πόλη και άλλες χρήσιμες πληροφορίες, ενώ καταγράφουν τα παράπονα από τουρίστες και επισκέπτες του νησιού και προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες για την επίλυσή τους.

Επίσης διανέμουν δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες το έντυπο υλικό που έχει εκδοθεί από τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και συγκεκριμένα τον Τουριστικό χάρτη της Ρόδου ο οποίος έχει τυπωθεί σε δέκα γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά, τούρκικα, εβραϊκά, τσέχικα και στα ρώσικα), το έντυπο με τα θρησκευτικά μνημεία της πόλης της Ρόδου και τις θρησκευτικές διαδρομές στην ύπαιθρο της Ρόδου, το έντυπο με την ιστορία και τα αξιοθέατα (hot spots) της Ρόδου, το έντυπο με την τοπική γαστρονομία και τις παραδοσιακές συνταγές της Ρόδου, το έντυπο με τη φυσική ομορφιά, τη χλωρίδα και την πανίδα της Ρόδου και το έντυπο με την ιστορία και τους αρχαιολογικούς χώρους των Δημοτικών Ενοτήτων Αταβύρου, Καμείρου και Νότιας Ρόδου.

 

Όλοι οι υπάλληλοι έχουν τα απαραίτητα προσόντα για τη στελέχωση των Γραφείων αυτών.

Οι συμβασιούχοι υπάλληλοι των Γραφείων Πληροφοριών έχουν επιλεγεί, προσληφθεί και μισθοδοτούνται από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, με πρωτοβουλία του Προέδρου της κυρίου Αντώνη Καμπουράκη και με την υποστήριξη του Διοικητικού της Συμβουλίου, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών της Ρόδου.

Σύμφωνα με τον κύριο Κώστα Χατζίκο, Προϊστάμενο Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης και υπεύθυνο για όλα τα Γραφεία Πληροφοριών που λειτουργούν υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου, καθημερινά επισκέπτονται το Γραφείο Πληροφοριών που λειτουργεί στη Νέα Αγορά περίπου χίλιοι τουρίστες. Φέτος, παρατηρείται αύξηση στους Γάλλους, στους Βρετανούς, στους Γερμανούς και στους Σκανδιναβούς επισκέπτες. Οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις προς τα στελέχη του Γραφείου αφορούν τους αρχαιολογικούς χώρους, τα δρομολόγια των λεωφορείων, τις παραλίες του νησιού και τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών γραμμών προς τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων. Οι τουρίστες φέτος δεν παραλείπουν να εκθειάσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε όλους τους τομείς, τον επαγγελματισμό των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό και όχι μόνο φορέων και επιχειρήσεων και τη φιλοξενία των κατοίκων του νησιού.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου με πρωτοβουλία του Προέδρου της Αντώνη Καμπουράκη κρατά ανοιχτά τα Γραφεία Πληροφοριών του Δήμου Ρόδου
ΔΩΣΤΕ ΟΝΟΜΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΠΛΑΝΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

04-10-2018

3ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού

3ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού Ρόδος, 20 & 21 Οκτωβρίου 2018 Μεταξύ των ομιλητών θα είναι εκπρόσωποι σημαντικών γραφείων με παγκόσμια δράση στον χώρο του Τουρισμού...

 

16-10-2017

2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το 2ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 21 και 22 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο Rodos Palace.

 

31-08-2016

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου για το θάνατο του Κώστα Μήτση

Στο άκουσμα του θανάτου του εξέχοντος μέλους της ξενοδοχειακής οικογένειας Κώστα Μήτση, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. της Ένωσης...

 
TESTIMONIALS

ΡΟΔΟΣ. ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ!

Το ωραιότερο νησί του κόσμου

Γιώργος Ζεμπίλης
 
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
ΧΟΡΗΓΟΙ