ΔΤ Γενικη Συνελευση ΕΞΡ 2013 και Εκθεση πεπραγμενων

14-07-2013, ΗΜ/ΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: 12-07-2013

Με κυρίαρχο μήνυμα την ενότητα, ως απάντηση  στις μεγάλες προκλήσεις και τα προβλήματα της καθημερινότητας, που αντιμετωπίζει ο ξενοδοχειακός κόσμος της Ρόδου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Ιουλίου στου χώρους του ξενοδοχείου RODOS PARK, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης  Ξενοδόχων Ρόδου.  

Τη Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννης Ρέτσος, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα. Λίτσα Φτακλάκη, oπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κ. Μηνάς Χατζημιχαήλκαι ο πρόεδρος της Ένωσης ΞενοδόχωνΚεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σπύρος Γαλιατσάτος. Θερμό χαιρετισμό στην Συνέλευση απέστειλε επίσης ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Τσακίρης. 

 

Η  ΕΞΡ τίμησε για την προσφορά τους στον Τουρισμό τον κ. Ρέτσο και την κα. Φτακλάκη, ενώ βράβευσε το Σύνδεσμο Ταξί Ρόδου, αναγνωρίζοντας τη σπουδαία διάκριση που πέτυχαν πρόσφατα τα ταξί του νησιού μας, από μεγάλο διεθνή τουριστικό οργανισμό.

 

Ο Πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Αντώνης Καμπουράκης, δίνοντας το στίγμα της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, σημείωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση πως η Γενική Συνέλευση «πραγματοποιείται στο μέσο μιας σεζόν, που επανειλημμένα έχω χαρακτηρίσει ως τραμπολίνο. Μια χρονιά που είναι καταλύτης, για καλύτερα επόμενα χρόνια, και με τις αφίξεις να ενισχύονται. Όμως, το να πούμε πως πατάμε πάνω σε ναρκοπέδιο, είναι το λιγότερο. Η αγωνία είναι διάχυτη, για το πώς θα πάει η σεζόν, και τι ταμείο θα κάνουμε στο τέλος της χρονιάς. Το ζούμε όλοι καθημερινά. Κάνουμε ένα βήμα, και σταυροκοπιόμαστε λέγοντας «Δόξα σοι ο Θεός», τρέμοντας μήπως στο επόμενο ακουστεί το «μπαμ», κι αρχίσουμε τα «Βοήθα Παναγιά μου». Ειδικά μετά από μια «διαβολο-χρονιά», όπως η περσινή…».

 

Ο κ. Καμπουράκης, παρουσιάζοντας την Έκθεση Πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου, έκανε εκτενή αναφορά στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Ένωσης, προκειμένου οι ξενοδόχοι και ο τουρισμός  της Ρόδου να σταθούν  στο ύψος τους, μέσα σε ένα περιβάλλον προκλήσεων και προβλημάτων, το οποίο και περιέγραψε.

«Η μεγάλη αλήθεια είναι πως ο τουρισμός εξακολουθεί να πληρώνει, τα σπασμένα, της κρίσης στη χώρα μας. Από πού να αρχίσει κανείς, και που να τελειώσει. Η σεζόν; Πολύ μικρή, για τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις μας. Με λιγότερες διανυκτερεύσεις, ανά επισκέπτη, και με επισκέπτες με περιορισμένη κατά τεκμήριο αγοραστική δύναμη. Η ρευστότητα; Ανύπαρκτη. Κλειστή η στρόφιγγα, της τραπεζικής χρηματοδότησης. Και αυτά την στιγμή που το ένα «χαράτσι» διαδέχεται το άλλο, μέσα σε ένα «γαϊτανάκι» υπερφορολόγησης και αφαίμαξης και των τελευταίων ρανίδων αίματος, των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Οι υποδομές; Φθίνουσες, και χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα, κάποιο ρεαλιστικό σχέδιο για την αναβάθμισή τους.

Αυτό είναι το περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούμαστε, όλοι οι ροδίτες ξενοδόχοι να λειτουργήσουμε, για το καλό των επιχειρήσεών μας, και της οικονομίας, και της κοινωνίας του νησιού μας. Όσοι είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λένε. Και πολύ κακόφωνα μάλιστα. Αλλά εμείς που ζούμε την πραγματικότητα, και που ματώνουμε πάνω από τα ταμεία των ξενοδοχείων μας, ξέρουμε πολύ καλά πόσο δύσκολα τα βγάζουμε πέρα.

Μοχθούμε καθημερινά για να σταθούμε όρθιοι λοιπόν, έστω και με σφιγμένα δόντια. Ελπίζοντας πως θα φανεί φως, στο ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον.» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΞΡ.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο κ. Καμπουράκης τόνισε επίσης πως «ο παραπλανητικός μύθος της «παχιάς αγελάδας», έχει τελειώσει προ πολλού. Οι «αγελάδες» που ξέρανε δεν υπάρχουν πια. Για αυτό και όλοι οφείλουν να προσαρμοστούν. Τέρμα τα «παιχνιδάκια» και οι πειραματισμοί. Το μήνυμα είναι σαφές. Το επαναλαμβάνουμε και σήμερα, με τον πιο επίσημο τρόπο μέσα από τη Γενική μας Συνέλευση, θέλοντας να πιστεύουμε πως αυτοί που πρέπει, θα το πάρουν. Διότι, σε αντίθετη περίπτωση, θα χρειαστεί να αναλάβουν εξ ολοκλήρου τις ευθύνες τους.».  

Αναφερόμενος στην ανάδειξη της ενότητας, ως του πιο αποτελεσματικού όπλου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ο κ. Καμπουράκης σημείωσε:

«Το θετικό λοιπόν που βγαίνει μέσα από αυτή την καθημερινή διαχείριση κρίσης, είναι πως αναδείχθηκε η ενότητα. Για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις, χρειάστηκε να δουλέψουμε συλλογικά, και να γίνουμε μια γροθιά. Ήρθαμε όλοι πιο κοντά. Δεθήκαμε περισσότερο. Τρέξαμε ο ένας, για να λύσουμε το πρόβλημα του άλλου. Για τα δίκαια, των ξενοδόχων της Ρόδου. Από τον πιο μικρό ξενοδόχο, μέχρι τον πιο μεγάλο.Αυτό το θεωρώ μια σημαντική και σπουδαία κατάκτηση, που οφείλουμε να τη διατηρήσουμε και να την προφυλάξουμε, ως κόρη οφθαλμού.

Το συλλογικό πνεύμα και η ενότητα, είναι το DNA της επιτυχίας, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις. Οι νέες εποχές επιτάσσουν συλλογικότητα, συστράτευση πιο πολύ από ποτέ.

Ξέρετε, η ενότητα δεν είναι μια ωραία θεωρία. Έχει πολύ συγκεκριμένη και πρακτική αξία. Η ενότητα είναι προϋπόθεση επιβίωσης στους σημερινούς καιρούς. Να κάνουμε λοιπόν πράξη το «Εμείς»!

Ενότητα στο εσωτερικό της Ένωσής μας, αλλά και ενότητα και της Ένωσής μας, με όλους τους φορείς του τουρισμού.»  

Αναφορικά με τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου σημείωσε με έμφαση πως «ζούμε σε καιρούς μεγάλων αλλαγών, που θα διαμορφώσουν μεταξύ άλλων, και το νέο παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού. Στο παιχνίδι της εμπειρίας, που είναι η βάση της νέας οικονομίας του 21ου αιώνα, θα διαμορφωθούν κανόνες, για το ποιος θα μπορεί να παίζει, και ποιος όχι. Τη Ρόδο, τη θέλουμε μέσα στο παιχνίδι. Και θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε σίγουροι, πως το μέλλον της Ρόδου δεν θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει, από το παρελθόν της.».

Καταλήγοντας ο κ. Καμπουράκης κάλεσε σε ευρεία συστράτευση, τονίζοντας χαρακτηριστικά: 

« Όλοι ενωμένοι, στη καθημερινή μάχη, όλοι μαζί για τον τουρισμό μας, τις δουλειές μας, τους εργαζόμενούς μας, τις οικογένειές μας, τη Ρόδο μας, την πατρίδα μας.»            

ΔΤ Γενικη Συνελευση ΕΞΡ 2013 και Εκθεση πεπραγμενων
ΔΩΣΤΕ ΟΝΟΜΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΠΛΑΝΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

04-10-2018

3ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού

3ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού Ρόδος, 20 & 21 Οκτωβρίου 2018 Μεταξύ των ομιλητών θα είναι εκπρόσωποι σημαντικών γραφείων με παγκόσμια δράση στον χώρο του Τουρισμού...

 

16-10-2017

2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το 2ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 21 και 22 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο Rodos Palace.

 

31-08-2016

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου για το θάνατο του Κώστα Μήτση

Στο άκουσμα του θανάτου του εξέχοντος μέλους της ξενοδοχειακής οικογένειας Κώστα Μήτση, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. της Ένωσης...

 
TESTIMONIALS

ΡΟΔΟΣ. ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ!

Το ωραιότερο νησί του κόσμου

Γιώργος Ζεμπίλης
 
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
ΧΟΡΗΓΟΙ