ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΣΤΗ HORECA, ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013.

09-02-2013, ΗΜ/ΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: 08-02-2013 - 11-02-2013

Οι παραδοσιακές γεύσεις στο Ελληνικό Πρωινό της Ρόδου και η παράθεση των εδεσμάτων σε ειδική εκδήλωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενθουσίασαν το πλήθος κόσμου που συμμετείχε το περασμένο Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στο AthensMetropolitanExpo.

Στα πλαίσια της HORECA, το ΞΕΕ, πραγματοποίησε την 2ηετήσια Γενική Συνέλευση με πρωτοφανή προσέλευση, 1.700 ξενοδόχων και πολύ σημαντικά θέματα που ανέπτυξε ο πρόεδρος Γιώργος Τσακίρης. Παράλληλα το ΞΕΕ με υπεύθυνο τον Γιώργο Πίττα, οργάνωσε το Ελληνικό Πρωινό στο οποίο συμμετείχαν 8 περιοχές με περίπτερο, ανάμεσά τους και η Ρόδος. Στα εγκαίνια η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Αναστάσιος Λιάσκος, γεύθηκαν τα Ροδίτικα κεράσματα με τον πρόεδρο του ΞΕΕ κ. Γιώργο Τσακίρη και επισήμους. Αφιέρωμα έκανε στο περίπτερο ο ΑΝΤΕΝΝΑ στις ειδήσεις.

Τη συμμετοχή της Ρόδου, με περίπτερο σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, τα εγκαίνια και την ειδική εκδήλωση με πλούσιους μπουφέδες πρωινού καθώς και την επίδειξη παρασκευής συνταγών, οργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου. Σκοπός της συμμετοχής μας ήταν η επικοινωνία του προορισμού με τους χιλιάδες επισκέπτες που κατέκλυσαν την HORECA τόσο για να ενημερωθούν και να γευθούν την τοπική γαστρονομία όσο και για την τουριστική προβολή στον εσωτερικό τουρισμό. Το σύμφωνο Ελληνικού Πρωινού που έχει υπογράψει η ΕΞΡ με το ΞΕΕ και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι το κινητήριο ερέθισμα για την εξάπλωση των παραδοσιακών συνταγών της Ρόδου στα πρωινά των ξεν/χείων.  Αυτό θα είναι το νέο προϊόν που θα απολαύσουν και θα εκτιμήσουν οι επισκέπτες μας στη σαιζόν 2013.

Τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων που εργάστηκαν με δημιουργική φαντασία και έδωσαν την ψυχή τους για την επιτυχία της διοργάνωσης ήταν: κ. Τρουμούχης Γιώργος, κ. Σβανάς Αθανάσιος, κα Κρητικού Βαρβάρα, κ. Κρητικός Νίκος, κ. Κρητικός Μανώλης, κ. Σαμαράς Γιώργος, κ. Κιρμητζόγλου Δημήτρης, κ. Γιορδαμνής Μανώλης, κ. Τζιτζιος Επαμεινώνδας με επικεφαλής των πρόεδρο της Λέσχης αρχιμαγείρων κ. Χριστοφόρου Νίκο.

Την ομάδα των chef, συνεχάρηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξεν/χων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, οι αντιπρόεδροι κα Αντα Καραγιάννη & κ. Άρης Σουλούνιας, τα μέλη του ΔΣ  καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κα Λίτσα Φτακλάκη, η οποία τίμησε με την παρουσία της όλες τις εκδηλώσεις και παρακολούθησε τόσο την γενική συνέλευση του ΞΕΕ όσο και το Ελληνορωσικό συνέδριο που ακολούθησε την επόμενη ημέρα.

Το περίπτερο της Ρόδου και την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Υψηλάντης, κα Μίκα Ιατρίδη, ο πρώην υφυπουργός Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξεν/χείων Ρόδου κ. Γ. Ματσίγκος,  πολλοί ξενοδόχοι και φίλοι της Ρόδου.

Η συμμετοχή της Ρόδου ήταν αποτέλεσμα ένθερμης υποστήριξης από επιχειρήσεις που πρόσφεραν υλικά, προϊόντα, υπηρεσίες άμεσα και συνέβαλαν στην επιτυχία της ενέργειας. Οι μεταφορές των μαγείρων και αυτοκινήτων (AutoTrip – Τσ.Σπανός) που μετάφεραν τα προϊόντα, υλικά και στολίσματα έγιναν από την BlueStarFerriesκαι την CyprusAirways. Η διαμονή τους ήταν προσφορά του ξεν/χείου ΜΟΥΣΕΙΟΥ και του ξεν/χείου SOFITELAthensAirport, το οποίο διέθεσε χώρους και κάθε βοήθεια στην προετοιμασία από την ομάδα της κουζίνας  με τον chef κ. Στάθη Φάνη. Κεράσματα πρόσφεραν απλόχερα τα ΧΕΙΡΟΜΥΛΙΑ, οι ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΙΣΣΕΣ, η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ, τα ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ ΕΡΓΑ, η CAIR, το ΑΙΓΑΙΟΝ. Υλικά προσέφερε η εταιρεία ΔΙΜΕΛΗΣ, προϊόντα οι ΑΦΟΙ ΝΙΚΟΛΗ & οι ΦΟΥΡΝΟΙ ΡΟΔΟΥ, η ΡΟΔΙΤΙΚΗ ΛΑΔΟΠΙΤΑ – ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ. Στους εκλεκτούς Ρώσους προσκεκλημένους touroperatorsκαι παράγοντες του τουρισμού, προσφέρθηκε το εκλεκτό Ροδίτικο μέλι ανάμεσα στο καλάθι με τα δώρα στα πλαίσια του συνεδρίου που ακολούθησε.

Η Ρόδος απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι παρούσα στις μεγάλες διοργανώσεις, πρωτοπόρα σε πολλά θέματα, με λαμπερή παρουσία, επαγγελματίες του χώρου, θέληση να πάει μπροστά, με συνέργιες και εκτός των άλλων διαθέτει πολλούς γαστρονομικούς θησαυρούς που τους αναδεικνύει με κάθε ευκαιρία.

 

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ <BR> ΣΤΗ HORECA, ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ <BR> ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013.
ΔΩΣΤΕ ΟΝΟΜΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΠΛΑΝΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

04-10-2018

3ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού

3ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού Ρόδος, 20 & 21 Οκτωβρίου 2018 Μεταξύ των ομιλητών θα είναι εκπρόσωποι σημαντικών γραφείων με παγκόσμια δράση στον χώρο του Τουρισμού...

 

16-10-2017

2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το 2ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 21 και 22 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο Rodos Palace.

 

31-08-2016

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου για το θάνατο του Κώστα Μήτση

Στο άκουσμα του θανάτου του εξέχοντος μέλους της ξενοδοχειακής οικογένειας Κώστα Μήτση, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. της Ένωσης...

 
TESTIMONIALS

ΡΟΔΟΣ. ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ!

Το ωραιότερο νησί του κόσμου

Γιώργος Ζεμπίλης
 
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
ΧΟΡΗΓΟΙ