ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΡ

14-12-2012

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης για την στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου με τον πρόεδρο κ. Αντώνη Καμπουράκη να καλωσορίζει όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και τίμησαν με την παρουσία τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις όμορφες μελωδίες του φωνητικού συνόλου «10 με τόνο» υπό την διεύθυνση της κ. Αγγελικής Σπανού αλλά και με την κ. Μαρία Μανιώτη, η οποία με τη γνωστή μοναδική της ερμηνεία, απήγγειλε παραστατικά τα «Χριστούγεννα» του μεγάλου ποιητή Κωστή Παλαμά και μετέδωσε έντονα συναισθήματα κατάνυξης και αγάπης, αλλά και με την συνοδεία του ταλαντούχου Αντώνη Κιζούλη, ο οποίος ειδικά για την εκδήλωση έγραψε τη μουσική στο ποίημα «Χριστούγεννα» και συνόδευσε το φωνητικό σύνολο.

Στην συνέχεια ο κ. Μανώλης Παπασάββας, Διοικητής του νοσοκομείου παίδων «Η Αγία Σοφία» και του νοσοκομείου παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού, αναφέρθηκε στα προβλήματα των νοσοκομείων και στη μεγάλη συνεισφορά των εθελοντών τονίζοντας ότι «Η αλληλεγγύη είναι μια αξία, στάση ζωής, συνυφασμένη με την προσφορά, τον εθελοντισμό και τη συμπαράσταση. Αυτά είναι στοιχεία βαθειά ριζωμένα στην παράδοσή μας».

Τον λόγο πήρε ο επίκουρος καθηγητής της κοινωνιολογίας της θρησκείας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, κ. Πολύκαρπος Καραμούζης, μίλησε για τα Χριστούγεννα με φόντο την κρίση λέγοντας ότι «Η κρίση θα ξεπεραστεί όταν οι πάντες καταλάβουν πως θα πρέπει να γίνουν περισσότερο άνθρωποι».

Από την Ένωση Ιεροψαλτών Ρόδου και Περιχώρων, ο Γενικός Γραμματέας και Iεροψάλτης κ. Απόστολος Χριστοφής, απέδωσε συγκλονιστικά τον ύμνο της αγάπης αποσπώντας τα συγχαρητήρια του κόσμου που παρακολουθούσε. Ήταν πραγματικά ένα άγγιγμα ψυχής.

Τον λόγο πήρε ο Αρχιμ. Νεκτάριος Πόκιας λέγοντας, » Αυτό που πηγάζει από μέσα μας, δηλαδή η αγάπη και ο αλτρουισμός θα πρέπει να γίνουν πράξη όλο το έτος και όχι όταν είναι εορτές ή όταν κάποιος μας το ζητά…». Αλήθειες που αξίζει να τις ακούμε ξανά και ξανά και να τις κάνουμε πράξη.

Στην συνέχεια ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιώργος Καλατζής, προσέγγισε το θέμα με ιδιαίτερο τρόπο. «Το αίμα όλων των ανθρώπων έχει το ίδιο χρώμα και ο πόνος δεν ξεχωρίζει κανένα. Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, λευκοί, έγχρωμοι, ντόπιοι, μετανάστες, όλοι δακρύζουν το ίδιο».

Τέλος ακούσαμε Χριστουγεννιάτικους ύμνους και κάλαντα από την χορωδία του πνευματικού κέντρου Αρχαγγέλου, » Άγιος Σάββας » υπό την διεύθυνση του κ. Πέτρου Τσιμπερόπουλου και της κ. Χριστίνας Κόζα δίνοντας τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με τον πιο γλυκό τρόπο.

Την εκδήλωση συντόνισε η αντιπρόεδρος της ΕΞΡ, κα Αντα Καραγιάννη.

Η εκδήλωση έκλεισε με ευχές και ευχαριστίες από τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Φώτη Χατζηδιάκο λέγοντας «Όλες οι ομιλίες ήταν βάλσαμο στην ψυχή όλων μας. Μας κάνουν πιο δυνατούς». Είναι όμορφο να ακούγονται οι αλήθειες » αλλά και από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. κ. Κύριλλο, ο οποίος έβαλε το θέμα στις σωστές κατευθύνσεις και έδωσε τη στάση ζωής. » Μιλώντας για αλληλεγγύη να μην αναφερόμαστε σε κάποιες πράξεις. Να τη δούμε ως νοοτροπία και στάση ζωής. Αυτό μας λέει το Ευαγγέλιο. Η στάση ζωής μας να εμπνέεται από ειδικές αξίες και μπορεί να μεταμορφώσει τον κόσμο. Τα προβλήματα θα υπάρχουν πάντα. Ας μη μας καταβάλλουν. Ας προσπαθήσουμε όλοι γιατί ο ένας δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τον άλλο».

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΡ
ΔΩΣΤΕ ΟΝΟΜΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΠΛΑΝΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

04-10-2018

3ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού

3ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού Ρόδος, 20 & 21 Οκτωβρίου 2018 Μεταξύ των ομιλητών θα είναι εκπρόσωποι σημαντικών γραφείων με παγκόσμια δράση στον χώρο του Τουρισμού...

 

16-10-2017

2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το 2ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 21 και 22 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο Rodos Palace.

 

31-08-2016

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου για το θάνατο του Κώστα Μήτση

Στο άκουσμα του θανάτου του εξέχοντος μέλους της ξενοδοχειακής οικογένειας Κώστα Μήτση, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. της Ένωσης...

 
TESTIMONIALS

ΡΟΔΟΣ. ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ!

Το ωραιότερο νησί του κόσμου

Γιώργος Ζεμπίλης
 
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
ΧΟΡΗΓΟΙ