ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΕΞΡ

16-01-2013

Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013, η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

Τον αγιασμό των Γραφείων της Ένωσης τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του ΕΒΕΔ κ. Κωνσταντίνος Καστελλοριζιός, ο Διευθυντής ΠΥΤ/ΕΟΤ Δωδεκανήσου κ. Αγαπητός Ξάνθης, ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Βασίλης Μηναίδης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου κ. Νίκος Χριστοφόρου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου κ. Γιώργος Ματσίγκος, καθώς και σύσσωμο το Δ.Σ της Ένωσης και μεγάλος αριθμός μελών- ξενοδόχων του νησιού μας.

Ο Πρόεδρος της ΕΞΡ Αντώνης Καμπουράκης στον χαιρετισμό του, αφού ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους μια καλή χρονιά, με επιτυχίες και δημιουργικότητα, επεσήμανε την αξία της ενότητας και της συλλογικής προσπάθειας για την υπέρβαση των δυσκολιών στο χώρο του τουρισμού. Ο κ. Καμπουράκης αναφέρθηκε στις ενθαρρυντικές ενδείξεις που υπάρχουν για μια καλύτερη σεζόν το 2013, αλλά και στα προαπαιτούμενα προκειμένου αυτές να γίνουν πραγματικότητα.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η Ένωση μέσα στη νέα χρονιά θα αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, με στόχο την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των μελών της, τη διαρκή ενημέρωση και εξειδικευμένη επιμόρφωσή τους και την ανάδειξη και κατοχύρωση του Κλάδου στη θέση που του αξίζει, στην τοπική κοινωνία.

Το τυχερό φλουρί της πίτας έτυχε στον κ. Στάθη Δ. Μανούσο, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Belvedere, ο οποίος και συγκέντρωσε τις ευχές και τα πειράγματα των συναδέλφων του.

Το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού του Προέδρου της ΕΞΡ έχει ως εξής:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θέλω να ευχηθώ από καρδιάς σε όλους, μια και δικαιωμένες προσδοκίες. Με υγεία και δύναμη, για να ξεπερνάμε τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες. Με δημιουργικότητα και φαντασία, για να βρίσκουμε λύσεις και να ανοίγουμε καινούργιους δρόμους.

Η κοπή της πίτας μας, σηματοδοτεί και την αρχή των προσπαθειών μας για τη νέα σεζόν. Καλωσορίζουμε λοιπόν την καινούργια χρονιά με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Το 2012 ήταν μια χρονιά που απέδειξε πως έχουμε μάθει να νικάμε τις δυσκολίες και να στεκόμαστε όρθιοι. Το 2013 μπορούμε να μεγαλώσουμε την πίτα του ροδιακού τουρισμού ώστε όλοι να δικαιούμαστε μεγαλύτερο κομμάτι. Το αξίζουν οι προσπάθειές μας, οι κόποι μας, οι επενδύσεις μας, τα ξενύχτια μας στη δουλειά.

Μπορούμε να το πετύχουμε; Σας λέω πως ΝΑΙ μπορούμε. Γιατί οι νικητές ποτέ δεν εγκαταλείπουν και οι λιγόψυχοι ποτέ δεν νικούν. Εμείς δεν υπήρξαμε ποτέ ολιγόψυχοι και ξέρουμε να προχωράμε μπροστά.

Η χρονιά που έφυγε μας έμαθε πολλά. Το μεγαλύτερο δίδαγμα ήταν το γεγονός πως η αντοχή που επέδειξε ο κλάδος μας οφείλεται πρωτίστως στις οικονομικές θυσίες μας με εκπτώσεις και προσφορές, στη συνοχή και στην ενότητά μας και στο γεγονός ότι καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την εργασιακή ειρήνη με την τοπική σύμβαση εργασίας που υπογράψαμε, εξασφαλίζοντας έτσι την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεών μας, μα και του τόπου ολόκληρου.

Πιστεύω πως αυτό το δίδαγμα πρέπει να το διαφυλάξουμε σαν τα μάτια μας. Η ενότητά μας πρέπει να είναι πάνω απ’ όλους και απ’ όλα. Αν δεν τραβάνε προς την ίδια κατεύθυνση ακόμη και δέκα δυνατά άλογα δεν μπορούν να σύρουν ούτε ένα άδειο καρότσι μωρού έλεγε ένας καθηγητής μου στο Βενετόκλειο Γυμνάσιο και το θυμάμαι σαν να ήταν χθες. Το πνεύμα της ομάδας, η ενότητα, η συλλογική προσπάθεια κάνει πάντα τη διαφορά και επιτρέπει να βάζουμε μεγάλους στόχους και να τους κατακτάμε.

Η ενότητα μας κράτησε όρθιους τη δύσκολη χρονιά που έφυγε, η ενότητα είναι αυτή που θα μας πάει ψηλότερα και τη νέα χρονιά, που όλα δείχνουν πως μπορεί να είναι μια καλύτερη σεζόν. Βέβαια, μπορεί να μην έχουμε δει ακόμη τις ζεστές προκαταβολές στα ταμεία μας αλλά όλοι μετά από τόσα χρόνια έχουμε την ικανότητα να οσμιζόμαστε που πάει το πράγμα. Όλα δείχνουν ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα. Ειδικά όταν όλοι είμαστε μια γροθιά και δεν πριονίζουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε.

Αυτή είναι και μια μεγάλη ευθύνη της Ένωσής μας και της διοίκησής της, την οποία προσωπικά την αντιλαμβάνομαι στο ακέραιο και θέλω να σας διαβεβαιώσω για αυτό.

Τη σύμπνοια και τη συνεργασία που ζητάμε απ’ όλα τα μέλη οφείλουμε πρωτίστως να την αποδεικνύουμε πρώτοι απ’ όλους τα μέλη της διοίκησης.

Δουλεύοντας αλληλέγγυα και συνεργατικά, τίποτα δεν είναι αδύνατον.

Για αυτό και στο προγραμματισμό της Ένωσης για φέτος υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο συγκεκριμένων δράσεων πάνω στους βασικούς άξονες που έχουμε χαράξει και παρουσιάσει στην τελευταία Γενική μας Συνέλευση.

Δεν είναι η μέρα και η ώρα για να κάνω μια αναλυτικότερη παρουσίαση των αξόνων αυτών, άλλωστε σύντομα θα τα πούμε πολύ πιο αναλυτικά.

Ήθελα ωστόσο, με την ευκαιρία της σημερινής μας συνάντησης, να τονίσω τη σημασία που αποδίδουμε ως Διοικητικό Συμβούλιο στις δράσεις αυτές, οι οποίες σύμφωνα με τις καταστατικές μας επιταγές, θα αποσκοπούν:

Α. Στην ενίσχυση της κοινότητας των στόχων και στην καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των μελών μας σφυρηλατώντας την ενότητα.

Β. Στην ενημέρωση και επιμόρφωση όλων μας και

Γ. Στην εμπέδωση στην κοινωνία της εικόνας των Ξενοδόχων ως πόλων ανάπτυξης και προσφοράς και στην ανάδειξη και κατοχύρωση του Κλάδου στη θέση που του αξίζει στην τοπική κοινωνία.

Χωρίς βεβαίως ποτέ να ξεχνάμε την κορυφαία αποστολή μας, την αποτελεσματική προαγωγή των συμφερόντων των μελών μας και την αντιμετώπιση των πολυάριθμων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μας, προς την κατεύθυνση της οποίας δεσμευόμαστε -το ΔΣ και εγώ προσωπικά- να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ίδια και περισσότερη αποφασιστικότητα και ένταση, διεκδικώντας αυτά που μας αναλογούν.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Η προσφορά των ξενοδόχων στη Ρόδο είναι μεγάλη και πρέπει επιτέλους να τύχει αντίστοιχης αναγνώρισης. Μιλάμε σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία όπως είδατε, ο ΣΕΤΕ αναγνωρίστηκε και επίσημα ως κοινωνικός εταίρος για τη διαμόρφωση πολιτικών στα θέμα τουρισμού, επενδύσεων, αγοράς εργασίας κλπ. Αυτό που βλέπουμε σε εθνικό επίπεδο πρέπει να το δούμε και σε τοπικό επίπεδο.

Δεν είναι δυνατόν εμείς να πασχίζουμε να κρατήσουμε όρθιο τον ροδιακό τουρισμό και κατ’ επέκταση την τοπική οικονομία, και όμως την ίδια στιγμή να μας «σταυρώνουν» και να μας «κρεμάνε στα μανταλάκια» παίζοντας με λίστες δήθεν κακοπληρωτών και άλλες αθλιότητες που διαπράχθηκαν σε βάρος του κλάδου μας. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και λυπάμαι πολύ που είμαι αναγκασμένος να τα επισημάνω μια γιορτινή μέρα σαν τη σημερινή, όμως το νιώθω σαν ηθική υποχρέωση απέναντι στο δίκαιο και την αλήθεια. Αυτά τα παιχνίδια με τον κλάδο όσοι τα έμαθαν και τα έπαιξαν, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να τα ξεχάσουν. Δείχνουμε σεβασμό και απαιτούμε σεβασμό. Και εν πάση περιπτώσει κλειδί για την ανάπτυξη του νησιού μας είναι οι σχέσεις εμπιστοσύνης. Αυτές δεν οικοδομούνται ούτε με «λιστομαχίες», ούτε με τον φθόνο, την γκρίνια και την κακομοιριά.

Βάζουμε λοιπόν ψηλά τον πήχη και είμαστε βέβαιοι πως με τη δουλειά μας, με τις ιδέες μας, με τη δύναμη της ενότητάς μας θα κάνουμε το 2013 να είναι μια χρονιά αναφοράς για τον ροδιακό τουρισμό και την Ένωσή μας.

Καλή χρονιά και πάλι.

 

Με πολλές επιτυχίες και πολλές διακρίσεις.

 

Το αξίζουμε και το μπορούμε.

Να είστε όλοι καλά.

Σας ευχαριστώ πολύ.» 

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΕΞΡ
ΔΩΣΤΕ ΟΝΟΜΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΠΛΑΝΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

04-10-2018

3ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού

3ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού Ρόδος, 20 & 21 Οκτωβρίου 2018 Μεταξύ των ομιλητών θα είναι εκπρόσωποι σημαντικών γραφείων με παγκόσμια δράση στον χώρο του Τουρισμού...

 

16-10-2017

2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το 2ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 21 και 22 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο Rodos Palace.

 

31-08-2016

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου για το θάνατο του Κώστα Μήτση

Στο άκουσμα του θανάτου του εξέχοντος μέλους της ξενοδοχειακής οικογένειας Κώστα Μήτση, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. της Ένωσης...

 
TESTIMONIALS

ΡΟΔΟΣ. ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ!

Το ωραιότερο νησί του κόσμου

Γιώργος Ζεμπίλης
 
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
ΧΟΡΗΓΟΙ