Εκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΞΡ

16-03-2020

 

Δελτίο Τύπου

12 03 2020

 

 

Σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΞΡ, με αποκλειστικό θέμα τον κορωνοϊο, ασχολήθηκε με αρκετά από τα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους, ιδιαίτερα αναφορικά με τα ξενοδοχεία τα οποία προγραμματίζουν το άνοιγμά τους στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Ιεραρχήθηκε η προτεραιότητα για τα αναγκαία μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων. Είναι αναγκαιότητανα ληφθούν βραχυπρόθεσμα μέτρα που να εξασφαλίζουν την ρευστότητα, και κατ’ επέκταση την βιωσιμότητα, των μελών μας, αλλά και μεσοπρόθεσμα μέτρα, που να εξασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα και την βιωσιμότητα του προορισμού.

Βραχυπρόθεσμος ορίζοντας:

• Να μειωθεί ο αριθμός των απαιτούμενων ημερών εργασίας των εργαζομένων στον ξενοδοχειακό κλάδο για την λήψη επιδόματος ανεργίας, κατά 30 ημέρες σε όλες τις περιπτώσεις, με παράλληλη αύξηση των ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας από 400 σε 500 στην τετραετία, ειδικά για το έτος 2021.

• Αναστολή ή δραστική μείωση κατά τουλάχιστον 50% μόνο για φέτος της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

• Παροχή κεφαλαίων κίνησης με 100% εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, με τραπεζικά κριτήρια, διαδικασία κατά την οποία οι τράπεζες, ανάλογα με το ρίσκο και την κατάσταση της επιχείρησης, θα μπορούν να δανείζουν, ή όπως μέχρι σήμερα γίνεται, ή με εγγύηση του Δημοσίου από την οποία θα προκύπτει αυξημένο κόστος (χωρίς την προϋπόθεση ασφαλιστικής ή φορολογικής ενημερότητας). Για παράδειγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η χορήγησηδανείωνεπιδοτούμενωντόκωνμέσωτωντραπεζών απότοΤΕΠΙΧΙΙτηςΕλληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

• Αναστολή της υποχρέωσης πληρωμής των δόσεων των δανείων των τουριστικών επιχειρήσεων έως 30/06/2021 και ισόχρονη παράταση του χρόνου αποπληρωμής τους.

Μεσοπρόθεσμος ορίζοντας:

• Μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή σε 6%

 

Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου είναι ο μεγαλύτερος εργοδοτικός φορέας της Ρόδου και η μεγαλύτερη Ένωση Ξενοδόχων της χώρας. Προσδοκά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και στην βελτιστοποίηση της εμπειρίας του επισκέπτη.

ΔΩΣΤΕ ΟΝΟΜΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΠΛΑΝΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

14-08-2020

Πιστωτική Πολιτική Ξενοδοχείων Ρόδου 2021

Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε ολόκληρο τον πλανήτη αντιμέτωπο με πρωτόγνωρες συνθήκες. Η παγκόσμια οικονομία βρέθηκε για πρώτη φορά σε κατάσταση αναστολής, όπου σχεδόν κάθε οικονομική δραστηριότητα διεκόπη, πλην ελαχίστων...

 

14-08-2020

Δελτίο Τύπου 07 / 08 / 2020

Η ομιλία του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Κου Μανώλη Γ. Μαρκόπουλου, κατά την σημερινή Σύσκεψη των Φορέων Τουρισμού υπό τον Πρωθυπουργό Κο Κυριάκο Μητσοτάκη:  

 

17-04-2020

Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου: Απαιτούνται γενναία μέτρα για τον ροδιακό τουρισμό

Συγκεκριμένες προτάσεις στον πρωθυπουργό κατέθεσε η Ένωση Ξενοδόχων

 
TESTIMONIALS

ΡΟΔΟΣ. ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ!

Το ωραιότερο νησί του κόσμου

Γιώργος Ζεμπίλης
 
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
ΧΟΡΗΓΟΙ