ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση του Προέδρου της ΕΞΡ με τον Υπουργό Τουρισμού

18-01-2020

 

Δελτίο Τύπου

18 12 2019

 

Με επιτυχία στέφτηκε η συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι στο Υπουργείο Τουρισμού με τον Υπουργό Τουρισμού Κο Χάρη Θεοχάρη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Μανώλης Γ. Μαρκόπουλος, συζητώντας για ζητήματα που αφορούν τον ροδιακό τουρισμό.

Ο Πρόεδρος της ΕΞΡ αρχικά ενημέρωσε τον Υπουργό για την πορεία των προ-κρατήσεων, της ερχόμενης σεζόν.

 

Στη συνάντηση τέθηκε το πρόβλημα σχετικά με την φορολογική αντιμετώπιση της ζημιάς των Ξενοδοχείων από τα ανείσπραχτα τιμολόγια του ThomasCook, η σχετική ΠΟΛ που το Υπουργείο Οικονομικών οφείλει να εκδώσει καθώς και η δυνατότητα για μείωση του ορίου του ποσοστού τζίρου (25%) ώστε περισσότερα ξενοδοχεία να τύχουν των υφιστάμενων μέτρων.

 

Δεύτερο θέμα της συνάντησης ήταν η δυνατότητα ανάπτυξης πλαισίου συνεργασίας που θα συνδυάζει ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων των Ξενοδοχειακών μονάδων, με παράλληλη μείωση του κόστους ενέργειας (Τουριστικό ρεύμα κα.)

 

Τέλος αποφασίστηκε, το Υπουργείο Τουρισμού με την ΕΞΡ, να συνεργαστούν στενότερα, ώστε να υποδείξουν στο Υπουργείο Πολιτισμού σε ποια μνημεία-αξιοθέατα είναι απαραίτητο να γίνουν παρεμβάσεις, ώστε η εμπειρία του επισκέπτη να αναβαθμιστεί, αλλά και ποια άλλα μνημεία του νησιού που παραμένουν κλειστά, θα ήταν ωφέλιμο και για τον προορισμό και για την πολιτεία να γίνουν επισκέψιμα.    

 

 

 

 

Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου είναι ο μεγαλύτερος εργοδοτικός φορέας της Ρόδου και η μεγαλύτερη Ένωση Ξενοδόχων της χώρας. Προσδοκά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και στην βελτιστοποίηση της εμπειρίας του επισκέπτη.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση του Προέδρου της ΕΞΡ με τον Υπουργό Τουρισμού
ΔΩΣΤΕ ΟΝΟΜΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΠΛΑΝΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

14-08-2020

Πιστωτική Πολιτική Ξενοδοχείων Ρόδου 2021

Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε ολόκληρο τον πλανήτη αντιμέτωπο με πρωτόγνωρες συνθήκες. Η παγκόσμια οικονομία βρέθηκε για πρώτη φορά σε κατάσταση αναστολής, όπου σχεδόν κάθε οικονομική δραστηριότητα διεκόπη, πλην ελαχίστων...

 

14-08-2020

Δελτίο Τύπου 07 / 08 / 2020

Η ομιλία του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Κου Μανώλη Γ. Μαρκόπουλου, κατά την σημερινή Σύσκεψη των Φορέων Τουρισμού υπό τον Πρωθυπουργό Κο Κυριάκο Μητσοτάκη:  

 

17-04-2020

Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου: Απαιτούνται γενναία μέτρα για τον ροδιακό τουρισμό

Συγκεκριμένες προτάσεις στον πρωθυπουργό κατέθεσε η Ένωση Ξενοδόχων

 
TESTIMONIALS

ΡΟΔΟΣ. ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ!

Το ωραιότερο νησί του κόσμου

Γιώργος Ζεμπίλης
 
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
ΧΟΡΗΓΟΙ