GREEN KEY

"The Green Key" eco-labelThe Green Key, ένα σήμα ποιότητας (eco-label) για τον τουρισμό.

Το GreenKeyείναι ένα οικολογικό σήμα ποιότητας για τουριστικές μονάδες. Οι ενδιαφερόμενοι τουριστικοί επιχειρηματίες οφείλουν να τηρούν ορισμένες απαιτήσεις οικολογικής χροιάς. Σε αντάλλαγμα, αποκτούν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το σήμα (eco-label) για το marketingτης επιχείρησής τους.

Καθώς το βραβείο GreenKeyείναι ένα οικολογικό σήμα για τον τουρισμό, καλύπτει έναν αριθμό διαφορετικών κατηγοριών αυτού του τομέα. Στο δίκτυο σήμερα συμμετέχουν όλες οι μορφές ξενοδοχειακών μονάδων, εστιατορίων και εγκαταστάσεων αναψυχής, αλλά αργότερα θα συμπεριληφθούν και άλλοι τομείς τουριστικού ενδιαφέροντος.

Η επιβράβευση με το σήμα GreenKeyπροϋποθέτει την τήρηση αριθμού οικολογικών απαιτήσεων, των κριτηρίων δηλαδή του προγράμματος.

Σήμερα, είναι διαθέσιμα τα κριτήρια για:

  • ξενοδοχεία
  • ξενώνες
  • χώρους κατασκήνωσης (campings)
  • συνεδριακά κέντρα

Αυτή τη στιγμή, η διεθνής Γραμματεία του δικτύου GreenKeyμελετά επί πλέον κριτήρια, για άλλους τομείς τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως κέντρα αναψυχής, ζωολογικούς κήπους κλπ.

Το GreenKeyδημιουργήθηκε από το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, γνωστό ως FEE(FoundationforEnvironmentalEducation), μια διεθνή μη κυβερνητική οργάνωση με αποστολή την περιβαλλοντική εκπαίδευση ανα τον κόσμο.

Διεθνής συντονιστής και διαχειριστής του GreenKeyείναι ως FEEενώ εθνικός συντονιστής του προγράμματος για την Ελλάδα είναι Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

Αίτηση συμμετοχής GreenKeyΑίτηση συμμετοχής GreenKeyγια συνεδριακά κέντρα.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν στις σελίδες μας να δουν τα κριτήρια του προγράμματος, πληροφορίες για συχνές ερωτήσεις,τα νέα του προγράμματοςκαθώς και τις βραβευμένες επιχειρήσεις. Μπορούν επίσης να πληροφορηθούν για τη διαδικασία συμμετοχής, να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και να κατεβάσουν την αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμαή σχετικό υποστηρικτικό υλικό.

Για το 2012, οι βραβευμένες με το GREENKEY ξενοδοχειακές μονάδες στη Ρόδο, είναι:

ALDEMARPARADISEMARΕ - Ρένη Κοσκινού- http://www.aldemarhotels.com

ELECTRAPALACERESORT - Παραλία Ιαλυσός- http://www.eepf.gr/www.electrahotels

ELYSIUM RESORT & SPA - Καλλιθέα- http://www.elysium.gr

MATINA PEFKOS - ΠεύκοιΛίνδου- http://www.matinahotel.gr

MELENOS - LINDOS - Λίνδος, Ρόδος- http://www.melenoslindos.com

PEFKOS VILLAGE RESORT - ΠεύκοιΛίνδου- http://www.pefkosvillageresort.gr

SHERATON RHODES RESORT - Ιξιά- http://www.sheraton.com/rhodes

ΔΩΣΤΕ ΟΝΟΜΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΠΛΑΝΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

04-10-2018

3ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού

3ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού Ρόδος, 20 & 21 Οκτωβρίου 2018 Μεταξύ των ομιλητών θα είναι εκπρόσωποι σημαντικών γραφείων με παγκόσμια δράση στον χώρο του Τουρισμού...

 

16-10-2017

2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το 2ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 21 και 22 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο Rodos Palace.

 

31-08-2016

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου για το θάνατο του Κώστα Μήτση

Στο άκουσμα του θανάτου του εξέχοντος μέλους της ξενοδοχειακής οικογένειας Κώστα Μήτση, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. της Ένωσης...

 
TESTIMONIALS

ΡΟΔΟΣ. ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ!

Το ωραιότερο νησί του κόσμου

Γιώργος Ζεμπίλης
 
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
ΧΟΡΗΓΟΙ